Julkaisutilaisuus: Minne menet tutkimus- ja innovaatiopolitiikka?

Tervetuloa Teollisuuden palkansaajien Minne menet tutkimus- ja innovaatiopolitiikka? -analyysin julkaisutilaisuuteen torstaina 9.3.2023.

Mitä kaikkea TKI-politiikalla tulisi tavoitella? Voidaanko ihmiskunnan suuria haasteita ratkoa samalla, kun luodaan tuottavuutta ja kasvua? Mikä tulisi olla valtion rooli TKI-politiikan ohjauksessa? Voidaanko julkisilla hankinnoilla edistää innovaatioiden syntyä? 
 

Uusimassa Edistys-analyysissä väitöskirjatutkija, YTM Antti Alaja ja yhteiskuntatieteiden kunniatohtori, VTM Tarmo Lemola käyvät läpi suomalaisen tutkimus- ja innovaatiopolitiikan historiaa, uusia painotuksia sekä keskeisiä haasteita. He esittävät, että keskustelua tulisi nyt laajentaa määrällisistä tavoitteista laadullisempaan, sisällöllisempään ja periaatteellisempaan pohdintaan tutkimus- ja innovaatiopolitiikan keinoista ja tavoitteista.

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan!

Ohjelma:

9:00 Kahvitarjoilu

9:30 Tilaisuuden avauspuheenvuoro: Jari Jokinen, Teollisuuden palkansaajien hallituksen puheenjohtaja.

9:35 Analyysin kirjoittajat väitöskirjatutkija, YTM Antti Alaja ja yhteiskuntatieteiden kunniatohtori, VTM Tarmo Lemola esittelevät julkaisun.

10:00 Kommenttipuheenvuoro: Parlamentaarisen TKI-työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen.

10:10 Paneelissa: Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, johtaja Ulla Heinonen Elinkeinoelämän keskusliitto EK:sta, Akavan puheenjohtaja Maria Löfgren, ja kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen. SAK:n elinkeinoasioiden päällikkö Lauri Muranen juontaa.

11:00 Tilaisuus päättyy.


Paikka:
Musiikkitalon Terassilämpiö
Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki

Ilmoittaudu tapahtumaan viimeistään maanantaihin 6.3.2023 klo 16:00 mennessä täällä.
 

Lisätietoja:
Pääsihteeri Merja Jutila Roon, 050 325 4427, merja.jutila-roon@tpry.fi
Hallinto- ja viestintäassistentti Maiju Salminen, 044 074 4748, maiju.salminen@tpry.fi


Facebook kommentointi

4125265142