Jatkuva työssä oppiminen - Lähtökohtia, edellytyksiä ja seurauksia

Tiedote Uutinen

Uusimmassa Edistys-analyysissä Jyväskylän yliopiston kasvatustieteilijät kokoavat yksiin kansiin tutkimukseen perustuvaa ymmärrystä työssä tapahtuvasta oppimisesta ja kartoittavat mitkä tekijät mahdollistavat, edistävät tai rajoittavat työssä oppimista ja millaisia seurauksia työssä oppimisella on havaittu olevan yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle laajemmin.

Tuore kyselytutkimus ulkosuomalaisista ja paluumuuttajista osoittaa: Työ pitää suomalaisia ulkomailla – Suomeen palataan muista syistä

Tiedote Uutinen

Paluumuuttajissa on suurempi osuus niitä, jotka harkitsevat Suomesta lähtöä kuin ulkosuomalaisissa on Suomeen paluuta harkitsevia. Asiaa on selvitetty tutkimushankkeessa, joka etsii ratkaisuja maamme osaajapulaan.

Puheenjohtaja Juri Aaltosen avauspuheenvuoro 17.11. seminaarissa

Tiedote Uutinen

TP:n hallituksen puheenjohtaja Juri Aaltosen avauspuheenvuoro OSAAMMEKO SOPIA? Ajankohtaista työmarkkinoilla -seminaarissa 17.11.2021

Mainettaan parempi. Yrityspäättäjien näkemyksiä suomalaisesta työmarkkinamallista

Tiedote Uutinen

Teollisuuden palkansaajat teetti Aula Researchillä yrityspäättäjille suunnatun työehtosopimusjärjestelmää koskevan kyselyn. Tulosten perusteella yritykset ovat keskimäärin melko tyytyväisiä suomalaiseen työehtosopimusjärjestelmään. Paikallista sopimista halutaan lisätä valtakunnallisten työehtosopimusten puitteissa.

Puheenjohtaja Juri Aaltosen avaussanat 29.10. seminaarissa

Tiedote Uutinen

TP:n hallituksen puheenjohtaja Juri Aaltosen avaussanat MITEN PALKOISTA SOVITAAN? Suomen ja Ruotsin työmarkkinamallit vertailussa – analyysin julkaisutilaisuudessa 29.10.2021.