Teollisuuden palkansaajat: yhteiset tavoitteet työehtosopimuskierrokselle

Kannanotto Tiedote Uutinen

Teollisuuden palkansaajat TP linjasi eilisessä kokouksessaan yhteisiä tavoitteita tuleviin työehtosopimusneuvotteluihin. TP:n hallituksen mukaan tulevien sopimusratkaisuiden on vahvistettava palkansaajien ostovoimaa, ja kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä on luovuttava. 

Merja Jutila Roon on nimitetty TP:n pääsihteeriksi

Tiedote Uutinen

Valtiotieteen tohtori Merja Jutila Roon, 43, on nimitetty Teollisuuden palkansaajat TP ry:n uudeksi pääsihteeriksi

Vaikutusarvioinnit osaksi päätöksentekoa - Miten varmistamme politiikassa, että teemme oikeita asioita.

Tiedote Uutinen

Politiikkatoimien vaikutusten jälkiarviointi antaisi lainsäätäjille ja kansalaisille luotettavaa tietoa siitä, kuinka yhteiskunnalliset toimet tosiasiassa vaikuttavat. Aalto-yliopiston taloustieteen työryhmä esittää TP ry:n julkaisemassa Edistys-raportissa, että politiikkatoimien jälkiarviointi otettaisiin kiinteäksi osaksi suomalaista päätöksentekojärjestelmää. Olennaista olisi huolehtia verrokkiryhmän syntymisestä hyvissä ajoin.

Lasse Laatunen: Sopimisen edistäminen työmarkkinoiden murroksessa

Tiedote Uutinen

Laatunen arvioi työmarkkinoiden tilannetta, käy läpi kolmikantaisen työ- ja sosiaalilainsäädännön valmistelun hyötyjä, ja esittää suuntaviivoja yhteistyölle ja sopimiselle TP ry:n julkaisemassa Edistys-analyysissä.

TP:n Edistys-julkaisusarjassa ilmestyy keväällä 2019 kolme tutkimusta

Tiedote

Teollisuuden palkansaajat TP:n uudessa Edistys-julkaisusarjassa tutkitaan keväällä 2019 työntekijöiden hallintoedustusta, sopimisen edistämistä työmarkkinoiden murroksessa sekä politiikkatoimien vaikutusarviointia.