Uusi tutkimus: Ulkomaalaiset työntekijät kiittelevät suomalaista työelämää – Uran alku on kuitenkin monelle vaikea

Tiedote Uutinen

Taustaltaan ulkomaalaisten työntekijöiden mielestä suomalaisessa työelämässä on paljon hyvää: matalat hierarkiat, helposti lähestyttävät esihenkilöt, työn ja vapaa-ajan tasapaino sekä työnantajan ja työntekijän välinen luottamus. Vaikeuksia tuovat oleskelulupamenettelyt, tiedonpuute työelämästä ja kielimuuri.

Tutkimus: Ulkomaalaiset opiskelijat viihtyvät Suomessa hyvin, silti lähes puolet aikoo muuttaa opintojen jälkeen pois

Tiedote Uutinen

Suomella on sekä opittavaa että syytä tyytyväisyyteen siinä, miten kansainväliset osaajat tänne asettuvat. Suurin osa ulkomaalaisista tutkinto-opiskelijoista on kotiutunut Suomeen erittäin tai jokseenkin hyvin (86 %) ja heidän kotiutumisensa on ollut nopeaa. Toisaalta huomattava osa heistä (47 %) ja muistakin ulkomaalaisista osaajista (39 %) suunnittelee poismuuttoa.

Minne menet tutkimus- ja innovaatiopolitiikka?

Tiedote Uutinen

Teollisuuden palkansaajien uusimmassa Edistys-analyysissä tutkijat korostavat ilmastonmuutoksen ja kestävän kehityksen tavoitteita tutkimus- ja innovaatiopolitiikan uutta visiota laadittaessa.

Julkaisutilaisuus: Minne menet tutkimus- ja innovaatiopolitiikka?

Tiedote Uutinen

Tervetuloa Teollisuuden palkansaajien Minne menet tutkimus- ja innovaatiopolitiikka? -analyysin julkaisutilaisuuteen torstaina 9.3.2023.

Varapuheenjohtaja Juri Aaltosen avauspuheenvuoro 25.1.2023 julkaisutilaisuudessa

Tiedote Uutinen

TP:n hallituksen varapuheenjohtaja Juri Aaltosen avauspuheenvuoro LUOTTAMUSMIES 2020-LUVUN TYÖPAIKALLA -raportin julkaisutilaisuudessa 25.1.2023

4125265142